Copyright © 2013. Designed by HWdesign
Diensten

Afdekken en afplakken

Stucadoren brengt altijd rommel met zich mee. Wij komen schoon en gaan weer opgeruimd verder. Alles wordt afgeplakt en afgedekt. Rommel wordt niet achtergelaten.
Terug naar boven

Buitengevels stucen

U kunt uw buitengevels ook laten stucen. Er zijn verschillende manieren om uw buitengevel te bewerken. Sierpleister/ spachtelputz, cementgebonden pleistwerk, cement gebonden schuurwerk. Ook kunnen er cement gebonden lijsten en ornamenten geplaatst worden. Ook kunt u details in uw buitengevel geven. Doormiddel van een schifting kan er een blok verband gevormd worden zodat het lijkt alsof de gevel uit grote blokken bestaat.
Terug naar boven

Plafondwerk
Stucadoorsbedrijf Roovers is gespecialiseerd in het stucadoren van plafonds. Plafonds zijn voor de stucadoor lichamelijk het zwaarst. Doormiddel van een rolsteiger of vloersteiger wordt de eerste belasting weggehaald. Een plafond is vaak een grote kale oppervlakte. Deze leegte kan gebroken worden door een plafond een platte plint, mooie moderne lijst, een chique ornament, of een rozet om de lamp toe tepassen. Wij kunnen deze toepassingen moeiteloos voor u realiseren.
Terug naar boven

Pleister- en raapwerk
Behang klaar
Ook bestaat er een pleisterlaag die minder behandeld wordt als er later nog behang of een sierpleister overheen gaat. De arbeidsgangen zijn minder en daardoor is deze pleisterlaag relatief goedkoper. Het is niet verstandig om deze pleisterlaag te gaan sausen. Omdat de arbeidsgangen minder zijn en de pleisterlaag bestemd is voor behang is deze niet even glad als de sausklare pleisterlaag.

Saus,- schilder klaar
Pleisterwerk wordt ook wel saus,- schilder klaar genoemd. Het stucadoren varieert van 5mm dik tot 2,5cm dik. Het verfraaien van een slaapkamer, een dicht gemetselde deuropening verbeteren, een gemetselde schoorsteenmantel die u toch eindelijk eens een keer glad en strak wilt hebben, een kinderkamer met spachtel waar u kind zich aan kan bezeren. Het kan allemaal verbeterd worden doormiddel van een pleisterlaag gips. De gips wordt zo verwerkt en af gepleisterd dat het glad genoeg is voor de schilder om het te sausen. Het is verstandig om de pleisterlaag te sausen. Een onbehandelde pleisterlaag neemt vocht op en kan dus niet worden afgenomen.
Terug naar boven

Schuurwerk
Schuurwerk kan worden aangebracht op de kartonnen gipsplaat, maar ook op bestaand stucwerk of betonnen plafondplaten.
Schuurwerk wordt kort gezegd gemaakt van gips gemengd met zilverzand. Als tijdens het verhardingsproces met een schuurblok wordt geschuurd ontstaat door het zilverzand kleine krasjes in het gips. Wanneer met het schuurblok in rondjes gecontroleerd geschuurd wordt ontstaat het vlam- of wolkeneffect.
Terug naar boven

Sierpleisterwerk
Sierpleisters zijn er in verschillende korrel en dikte soorten. De meest voorkomende sierpleisters zijn spachtelputz, krabputz en barokputz
Spachtelputz, krabputz en granol zijn kunststof sierpleisters die binnen en buiten en in alle kleuren kunnen worden toegepast. Het materiaal bestaat voor 80% uit wit gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm).
Doordat sierpleister/spachtelputz uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook platen van buitengevelisolatie en terras wanden worden afgewerkt met sierpleister/spachtelputz. De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, "1,2" (één komma twee) en fijn.
Door middel van een kleurenwijzer kan uit verschillende kleuren gekozen worden. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast.
Stucadoorsbedrijf Roovers dekt waar nodig is voor het werken met sierpleister alles netjes af, en ruimt alles weer netjes op.
Terug naar boven

Spackspuitwerk
Spackspuitwerk kan men aanbrengen op onder andere ondergronden zoals gipsplaten, betonwanden, cementgebonden mortel en gips gebonden mortels.
Spackspuitwerk is een speciale afwerking voor zowel wanden als plafonds. Als voorbereidingen moet gedacht worden aan het eventueel glad afwerken van de kale ondergrond, het afplakken van ramen, deuren en kozijnen, het stof- en vetvrij maken van de ondergrond en het eventueel behandelen met een voorstrijk- of hechtmiddel.
Evenals bij alle andere afwerkingen zijn deze voorbereidende werkzaamheden voor het spackspuiten van essentieel belang.
Terug naar boven